Get Quote

Hogyan lehet tisztázni a bőrt gyors

Sok embernek nehéz a tiszta bőr elérése. A tiszta bőr megszerzésének módszerei az ember bőrtípusától függően változnak. Általánosságban elmondható, hogy a pattanásokkal vagy foltokkal küzdő embereknek száraz, olajos vagy a kettő kombinációja van.

Számos bőrápolási tipp létezik a különböző bőrtípusokhoz, és vannak olyan általános tippek is, amelyeket az emberek kipróbálhatnak. Bárki, aki bizonytalan a bőrápolási rutinjában, további tanácsokért konzultáljon dermatológussal.

Olvassa tovább, hogy többet megtudjon.

Általános bőrápolási tippek

Az emberek kipróbálhatják ezeket az általános tippeket a tiszta bőr gyors eléréséhez.

Kerülje a pattanási pattanásokat

A pattanás csapdába esett olajat, faggyút és baktériumokat jelöl. Ez azt is jelzi, hogy a test természetes gyógyító mechanizmusa működik.

A pattanás felbukkanása megzavarja ezt a gyógyulási folyamatot. Ezenkívül a felszabadult folyadékok a környező bőrt hasonló baktériumoknak teszik ki, növelve a további pattanások kialakulásának kockázatát.

A kitett pattanás állandó hegesedéshez is vezethet. Amikor csak lehetséges, kerülje a pattanások pattanását. Ha lefolynak, tartsa tisztán a területet.

naponta kétszer mossa le, és izzadás után ismét

Az Amerikai Dermatológiai Akadémia azt javasolja, hogy az emberek naponta kétszer mossák le, majd izzadás után. Ha az izzadást a bőrön hagyják, és kiszáradni, még rosszabbá teheti a pattanásokat, ezért az izzadás után a lehető leghamarabb a bőrt mosni.

Kerülje az arc megérintését

Az arc megérintése a kezekkel letétbe helyezheti a szennyeződéseket, az olajokat és a baktériumokat a bőrre, és kitörésekhez vezethet.

hidratálás

Minden bőrtípus előnyös lehet a hidratálásnak a napi arcmosás után. Az arc hidratálása elősegítheti a faggyok termelésének ellenőrzését és a külső elemek károsodását.

A leghatékonyabb hidratáló mindegyik esetben az ember bőr típusától függően változik. Bárki, aki nem biztos abban, hogy a hidratálószerek miként fognak működni, vegye fel a kapcsolatot a bőrgyógyászkal.

Mindig viseljen fényvédő

A nap ultraibolya (UV) sugarai károsítják a bőrt. A fényvédő viselése, amikor a szabadban, megvédheti a bőrt az ártalmas sugaraktól.

Összpontosítson a szelíd termékekre

Azok az emberek, akiknek külön gondozásra szorulnak a bőrükhöz, általában azt találják, hogy jobban reagálnak a szelíd termékekre, amelyek kevésbé valószínű, hogy irritálják a bőrt. Azok a termékek, amelyek általában irritálják az érzékeny bőrt, a következők:

Ezeknek a termékeknek a szelíd, hipoallergén változatai léteznek. Ennek ellenére továbbra is fontos a reakciók egy kis bőrterületének tesztelése, mielőtt bármilyen terméket egy kiterjedtebb területre alkalmaznánk.

Kerülje a forró vizet

zuhanyozás, fürdés vagy kéz és arc mosása nagyon forró vízzel kiszáradhat vagy károsíthatja a bőrt. Azok az emberek, akik fürdés után észreveszik a száraz bőrt, megpróbálhatják a langyos vizet.

Használjon szelíd tisztító eszközöket

A hámlasztás fontos az elhalt bőrsejtek elmosásához, de egyes eszközök túlságosan csiszolóak lehetnek, és valójában károsíthatják a bőrt. Az olyan szerszámok, mint a mosókendők, a durva szivacsok vagy a loofahok, túl durva lehet a bőr számára, károsodást és irritációt okozva.

Néhány finom lehetőség létezik, például lágy tisztító kefék. Alternatív megoldásként a tiszta ujjak használata a tisztítószer arccal masszírozásához segíthet megakadályozni az extra irritációt.

Használjon aktuális gyógyszereket

A topikális gyógyszerek segíthetnek minden bőrtípusú embereknek a pattanások ellenőrzésében. Számos különféle gyógyszeres termék áll rendelkezésre, köztük:

maradjon hidratált

A test összes sejtjének vízre van szüksége. A bőrsejtek legközelebb állnak a környezethez, és ezért nagyobb veszélyben lehetnek, hogy elveszítik nedvességüket az elemekhez. Az ivóvíz egész nap egész nap segíthet a bőrsejtek egészséges állapotában.

Egészséges étrend enni

A tápanyagokban gazdag egészséges étrend fogyasztása fontos a test egésze számára, és ez a bőr számára is előnyös lehet. A különféle növényi ételekben és sovány fehérjeforrásokban gazdag étrend fogyasztása elősegítheti a bőrnek a tápanyagok biztosítását, hogy egészséges maradjon.

Azok az emberek, akik meg akarják tartani a bőrüket, akkor is meg akarják vágni a konkrét zavaró ételeket, például a tejterméket. A klinikai táplálkozás áttekintése pozitív kapcsolatot talált a tej és a pattanások között. Egyesek úgy vélik, hogy ez a kapcsolat a tejet tartalmazó növekedési vegyületek és hormonok oka.

Ugyanakkor mindenkinek különféle kiváltó ételei lehetnek, amelyek a tüneteket rosszabbá teszik.

Tudjon meg többet arról, hogy mely ételek javíthatják a bőr egészségét.

Fontolja meg a pattanások gyógyszeres termékeit

Míg a szelíd, természetes termékek segíthetnek a bőr kezelésében, és segíthetnek a kisebb kitörésekben, a tartós vagy súlyos pattanásokkal rendelkező embereknek dermatológusnak kell lenniük, hogy megvitassák a gyógyszeres lehetőségeket - A gyógyszeres lehetőségek a bőrtípustól és a pattanások súlyosságától függően változnak.

Használjon természetes sminktermékeket

A sminktermékek néha súlyosbíthatják a kitöréseket. A természetes sminktermékekre való váltás vagy a pórusok lélegzetének lehetővé tétele segíthet csökkenteni a sminkből származó kitöréseket.

Fontos az is, hogy az összes sminket minden este eltávolítsa, és rendszeresen tisztítsa meg a sminkkeféket vagy szerszámokat.

Életmód -változások

Bár a bizonyítékok nagyrészt anekdotikusak, egyes életmód -változások szintén segíthetnek a bőr kiegyensúlyozottságának megőrzésében. A figyelembe veendő életmód -változások a következők:

Csökkentse a stressz

A stressz minimalizálása is, amikor csak lehetséges. A 2017. évi cikk szerzői megjegyezték, hogy a pattanás vulgaris az egyik leggyakoribb gyulladásos bőrzavar.

Kiemelik a stressz és a pattanások közötti kapcsolatot, kijelentve, hogy a stressz növelheti a gyulladásos vegyületeket a testben. A harag vagy az érzelmi stressz erős érzései pattanások kitöréséhez vezethetnek, vagy a tünetek még rosszabbá válhatnak.

Ennek következtében fontos megtalálni a stressz csökkentésének módját a pattanások ellenőrzéséhez. A stresszkezelési technikák a következők:

A stresszcsökkentő tevékenységek személyenként is változnak. Vannak, akik élvezhetik az erdőben sétálni, míg mások inkább egy folyóiratban írhatnak.

Tudjon meg többet a stresszcsökkentő tevékenységekről.

Tippek zsíros bőrű emberek számára

A zsíros bőrű emberek hajlamosabbak lehetnek a pattanásokra és a kitörésre. Az olajos bőr túl sok faggyút teremt, és fényes pillantást vethet rá. Néhány általános tipp a zsíros bőrre a következők:

használjon olajmentes tisztítószert

Az olajos bőrrel rendelkező emberek természetes, olajmentes tisztítószert kereshetnek, amely elősegíti a lebontást és a felesleg elmosását. Faggy, anélkül, hogy még több olajat adna hozzá a bőrhez. Számos enyhe tisztítószer kapható kifejezetten a pattanásokra hajlamos bőrre.

Mossa meg a haj naponta

A zsíros bőrű embereknek is olajos fejbőr is lehet. Ez a felesleges olaj az arcra mozoghat, és ösztönözheti a kitöréseket. A haj minden nap mosása elősegítheti az olaj ellenőrzését és csökkentheti a kitöréseket.

Toner használata

A zsíros bőrű emberek, akik hajlamosak a pattanásokra, előnyös lehet egy szelíd toner használatával, hogy segítse a pórusokat. Az olyan összetevőket tartalmazó termékek, mint például a szalicilsav vagy a glikolsav, elősegíthetik a bőr pH -jának kiegyensúlyozását és a pórusok tiszta tartását.

mindig viseljen fényvédőt

zsíros bőr is reagálhat a napfényre. A fényvédő viselése a napfény bármilyen expozíciója során segíthet csökkenteni ezt a reakciót. Fontos azonban, hogy a fényvédő krémeket olaj vagy más összetevők nélkül találja meg, amelyek hozzájárulnak az eltömődött pórusokhoz.

Tudjon meg többet a zsíros bőr gyógyszereiről és tippeiről.

Tippek a kombinált bőrű emberek számára

A kombinált bőrű embereknek gondozniuk kell a száraz bőrfoltokat, az olajos területeken, például a t-zónán kívül, amely olajos. zóna, amely a szemöldök felett és az orr lefelé az állához fut, és t alakítva.

Fontolja meg két arctisztító használatát

Az arctisztítás bonyolult lehet a kombinált bőrű emberek számára. Noha egyesek jól reagálhatnak az olajos bőrre tervezett arctisztítóra, mások azt találhatják, hogy ez túl sokat szárít ki néhány bőrfoltot.

A zavaró kombinált bőrrel rendelkező emberek azt találhatják, hogy az arcán egy általános enyhe tisztítószer, majd az olajcsökkentő tisztítószer bármely olajos területen történő használata segít kiegyensúlyozni a bőrt.

Használjon blotpapírokat

blotpapírok használata olajos foltokhoz segíthet ideiglenesen a kombinált bőr kiegyensúlyozásában, és megkönnyítheti a kezelést. Segíthet a faggyok túltermelésének megakadályozásában is, ami a pattanások kitöréséhez vezet ezeken a területeken.

Tippek a száraz bőrű emberek számára

A száraz bőr természetesen kevesebb olajat termel, ami csökkentheti a bőr életképességét.

A száraz bőrű emberek továbbra is küzdenek a pattanásokkal, amelyek akkor jelentkezhetnek, ha nem megfelelő hidratálót használnak, vagy túl sok olajat adnak az arcukhoz, hogy ellensúlyozzák bőrük természetes állapotát.

Az alábbiakban néhány tipp a száraz bőr gondozásához:

Keressen egy szelíd hidratálót

nedvességforrás, amely nem eltömíti a pórusokat. Néhány ember úgy találja, hogy bőrük jól reagál a természetes olajokra, például arganolajra, olívaolajra vagy kókuszdióolajra.

Használjon szelíd mosást

Keressen egy szelíd mosást, amely nem szünteti meg a természetes olajok bőrét, különösen fontos a száraz bőrű emberek számára. Lehet, hogy a legjobb, ha az egyén dermatológussal együtt dolgozik, hogy megtalálja a bőrükhöz a legjobb szelíd tisztítószert.

Összegzés

Az emberek kipróbálhatnak különféle technikákat az otthon tiszta bőr eléréséhez.

A legjobb módszerek a személy bőr típusától függnek.

Az általános életmód -változások, például a stressz csökkentése, a hidratált állapotban tartás és az egészséges étrend étkezése sok ember számára hatékony lehet.

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai tanulmányokból származnak Kutatási intézmények, orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat - beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat - az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

phoneenvelopefile-text linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram