Get Quote

Πώς να αποκτήσετε καθαρό δέρμα γρήγορα

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πάρουν καθαρό δέρμα. Οι μέθοδοι για να πάρει το σαφές δέρμα θα ποικίλουν, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος του ατόμου. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι που αγωνίζονται με ακμή ή κηλίδες έχουν δέρμα που είναι ξηρό, λιπαρό ή συνδυασμό των δύο.

Υπάρχουν πολλές συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος για διαφορετικούς τύπους δέρματος και υπάρχουν επίσης γενικές συμβουλές που μπορούν να δοκιμάσουν οι άνθρωποι. Όποιος αβέβαιος σχετικά με τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν δερματολόγο για πρόσθετες συμβουλές.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Γενικές συμβουλές φροντίδας δέρματος

Οι άνθρωποι μπορεί να επιθυμούν να δοκιμάσουν αυτές τις γενικές συμβουλές για να πάρουν το σαφές δέρμα γρήγορα.

Αποφύγετε τα σπυράκια

Ένα σπυράκι υποδεικνύει παγιδευμένο λάδι, σμήγμα και βακτήρια. Είναι επίσης ένα σημάδι ότι ο φυσικός θεραπευτικός μηχανισμός του σώματος λειτουργεί.

Το σκάφος του σπυράκι διαταράσσει αυτή τη διαδικασία επούλωσης. Επιπλέον, τα απελευθερωμένα υγρά εκθέτουν το περιβάλλον δέρμα σε παρόμοια βακτήρια, αυξάνοντας τον κίνδυνο σχηματισμού πρόσθετων σπυριών.

Το εκτεθειμένο σπυράκι μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μόνιμες ουλές. Όποτε είναι δυνατόν, αποφύγετε να βγάζετε σπυράκια. Εάν αποστραγγιστούν, κρατήστε την περιοχή καθαρή.

Πλύνετε δύο φορές την ημέρα, και πάλι μετά την εφίδρωση

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστούν οι άνθρωποι να πλένουν δύο φορές την ημέρα και στη συνέχεια και πάλι μετά την εφίδρωση. Αφήνοντας τον ιδρώτα στο δέρμα και επιτρέποντάς του να στεγνώσει μπορεί να κάνει την ακμή χειρότερη, οπότε είναι καλύτερο να πλύνετε το δέρμα το συντομότερο δυνατόν μετά την εφίδρωση.

Αποφύγετε να αγγίξετε το πρόσωπο

Αγγίζοντας το πρόσωπο με τα χέρια να καταθέτουν βρωμιά, έλαια και βακτηρίδια στο δέρμα και να οδηγήσουν σε breakouts.

ενυδατώνει

Όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από την ενυδάτωση μετά από ένα ημερήσιο πλύσιμο προσώπου. Η διατήρηση της ενυδατωμένης προσώπου μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της παραγωγής σμήγματος και να αποτρέψει τις ζημιές από τα εξωτερικά στοιχεία.

Η πιο αποτελεσματική ενυδατική κρέμα θα ποικίλει σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος του ατόμου. Οποιοσδήποτε αβέβαιος για το τι θα λειτουργήσει οι ενυδατικοί για αυτούς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με έναν δερματολόγο.

φορούν πάντα αντηλιακό

Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV) βλάπτουν το δέρμα. Φορώντας αντηλιακό όποτε σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από αυτές τις επιβλαβείς ακτίνες.

Εστίαση σε απαλά προϊόντα

Οι άνθρωποι που χρειάζονται επιπλέον φροντίδα για το δέρμα τους θα διαπιστώσουν γενικά ότι αντιδρούν καλύτερα σε απαλά προϊόντα, τα οποία είναι λιγότερο πιθανό να ερεθίσουν το δέρμα. Τα προϊόντα που συνήθως ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα περιλαμβάνουν:

Ήπια, υποαλλεργικές εκδόσεις αυτών των προϊόντων υπάρχουν. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να δοκιμάσετε μια μικρή περιοχή δέρματος για αντιδράσεις πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος σε μια πιο εκτεταμένη περιοχή.

Αποφύγετε το ζεστό νερό

ντους, μπάνιο ή πλύσιμο των χεριών και του προσώπου με πολύ ζεστό νερό μπορεί να στεγνώσει ή να βλάψει το δέρμα. Οι άνθρωποι που παρατηρούν το ξηρό δέρμα μετά το μπάνιο μπορούν να δοκιμάσουν χρησιμοποιώντας το χλιαρό νερό.

Χρησιμοποιήστε απαλές συσκευές καθαρισμού

Η απολέπιση είναι σημαντική για να βοηθήσει να ξεπλύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά ορισμένες συσκευές μπορεί να είναι πολύ λειαντικές και μπορεί στην πραγματικότητα να βλάψουν το δέρμα. Εργαλεία όπως τα πλυντήρια, τα τραχιά σφουγγάρια ή οι loofahs μπορεί να είναι πολύ τραχιά για το δέρμα, προκαλώντας βλάβη και ερεθισμό.

Υπάρχουν μερικές λεπτές επιλογές, όπως μαλακές βούρτσες καθαρισμού. Εναλλακτικά, η χρήση καθαρών δακτύλων για να μασάζ ένα καθαριστικό στο πρόσωπο μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή επιπλέον ερεθισμού.

Χρησιμοποιήστε τοπικά φάρμακα

Τα τοπικά φάρμακα μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους όλων των τύπων δέρματος να ελέγξουν την ακμή. Διατίθενται διάφορα διαφορετικά φαρμακευτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων:

παραμένουν ενυδατωμένες

Όλα τα κύτταρα στο σώμα χρειάζονται νερό. Τα κύτταρα του δέρματος είναι πιο κοντά στο περιβάλλον και, ως εκ τούτου, μπορεί να διατρέχουν περισσότερο τον κίνδυνο να χάσουν την υγρασία τους στα στοιχεία. Το πόσιμο νερό καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν τα κύτταρα του δέρματος υγιή.

τρώτε μια υγιεινή διατροφή

Η κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι σημαντική για το σώμα στο σύνολό του και μπορεί επίσης να ωφελήσει το δέρμα. Η κατανάλωση δίαιτας πλούσια σε διάφορα φυτικά τρόφιμα και άπαχες πηγές πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει στην παροχή των θρεπτικών ουσιών που το δέρμα πρέπει να παραμείνει υγιές.

Οι άνθρωποι που θέλουν να διατηρήσουν το δέρμα τους καθαρό μπορεί επίσης να θέλουν να κόψουν συγκεκριμένα ενοχλητικά τρόφιμα, όπως το γαλακτοκομείο. Μια ανασκόπηση στην κλινική διατροφή βρήκε μια θετική σχέση μεταξύ γάλακτος και ακμής. Μερικοί πιστεύουν ότι αυτός ο σύνδεσμος οφείλεται στις ενώσεις ανάπτυξης και τις ορμόνες που περιέχει το γάλα.

Ωστόσο, όλοι μπορεί να έχουν διαφορετικά τρόφιμα ενεργοποίησης που κάνουν τα συμπτώματά τους χειρότερα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα τρόφιμα που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του δέρματος εδώ.

Εξετάστε τα φαρμακευτικά προϊόντα για την ακμή

Ενώ τα απαλά, τα φυσικά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του δέρματος και μπορεί να βοηθήσουν σε μικρά breakouts, τα άτομα με επίμονη ή σοβαρή ακμή πρέπει να δουν έναν δερματολόγο για να συζητήσουν τις φαρμακευτικές επιλογές . Οι φαρμακευτικές επιλογές θα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τη σοβαρότητα της ακμής.

Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα μακιγιάζ

Μερικές φορές, τα προϊόντα μακιγιάζ μπορούν να επιδεινώσουν τα breakouts. Η μετάβαση σε φυσικά προϊόντα μακιγιάζ ή εκείνα που έχουν σχεδιαστεί για να αφήσουν τους πόρους να αναπνέουν μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των σπασμάτων από το μακιγιάζ.

Είναι επίσης σημαντικό να αφαιρέσετε όλα τα μακιγιάζ κάθε βράδυ και να καθαρίσετε τυχόν βούρτσες ή εργαλεία μακιγιάζ τακτικά.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής

Αν και τα στοιχεία είναι σε μεγάλο βαθμό ανεκδοτικά, ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση του δέρματος ισορροπημένη. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν:

Μειώστε το στρες

Είναι επίσης σημαντικό να ελαχιστοποιήσετε το στρες όποτε είναι δυνατόν. Οι συντάκτες ενός άρθρου του 2017 σημείωσαν ότι η ακμή Vulgaris είναι μία από τις πιο συνηθισμένες φλεγμονώδεις διαταραχές του δέρματος.

υπογραμμίζουν επίσης τη σχέση μεταξύ στρες και ακμής, δηλώνοντας ότι το στρες μπορεί να αυξήσει τις φλεγμονώδεις ενώσεις στο σώμα. Τα έντονα συναισθήματα θυμού ή συναισθηματικού στρες μπορεί να οδηγήσουν σε ξεμπλοκάρισμα ακμής ή να κάνουν τα συμπτώματα χειρότερα.

Λόγω αυτού, είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους μείωσης του στρες για τον έλεγχο της ακμής. Οι τεχνικές διαχείρισης του άγχους περιλαμβάνουν:

Οι δραστηριότητες μείωσης του στρες θα διαφέρουν επίσης από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να απολαμβάνουν να πηγαίνουν για μια βόλτα στο δάσος, ενώ άλλοι μπορεί να προτιμούν να γράφουν σε ένα περιοδικό, για παράδειγμα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με μερικές δραστηριότητες μείωσης του στρες εδώ.

Συμβουλές για άτομα με λιπαρό δέρμα

Τα άτομα με λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στην ακμή και στο breakouts. Το λιπαρό δέρμα δημιουργεί πάρα πολύ σμήγμα και μπορεί να έχει μια λαμπερή ματιά σε αυτό. Ορισμένες γενικές συμβουλές για το λιπαρό δέρμα περιλαμβάνουν:

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό χωρίς λάδι

Τα άτομα με λιπαρό δέρμα μπορούν να αναζητήσουν ένα φυσικό καθαριστικό χωρίς πετρέλαιο που βοηθά στη διάσπαση και η πλύση της περίσσειας Το σμήνος χωρίς να προσθέτει ακόμα περισσότερο λάδι στο δέρμα. Ορισμένα ήπια καθαριστικά είναι διαθέσιμα ειδικά για το δέρμα επιρρεπής στην ακμή.

Πλύνετε τα μαλλιά καθημερινά

Τα άτομα με λιπαρό δέρμα μπορεί επίσης να έχουν ένα λιπαρό τριχωτό της κεφαλής. Αυτό το υπερβολικό πετρέλαιο μπορεί να μετακινηθεί στο πρόσωπο και να ενθαρρύνει τα breakouts. Το πλύσιμο των μαλλιών κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του πετρελαίου και να μειώσει τα breakouts.

Χρησιμοποιήστε το Toner

άτομα με λιπαρό δέρμα που είναι επιρρεπείς στην ακμή μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση ενός απαλού τόνερ για να βοηθήσει να ξεδιπλώσει τους πόρους. Τα προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ ή το γλυκολικό οξύ μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση του ρΗ του δέρματος και να διατηρήσουν τους πόρους καθαρά.

πάντα φορούν αντηλιακό

λιπαρό δέρμα μπορεί επίσης να είναι πιο αντιδραστικό στο φως του ήλιου. Το να φοράτε αντηλιακό κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε έκθεσης στο φως του ήλιου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτής της αντίδρασης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βρείτε αντηλιακά χωρίς πετρέλαιο ή άλλα συστατικά που θα συμβάλλουν σε περισσότερους φραγμένους πόρους.

Μάθετε περισσότερα για τα διορθωτικά μέτρα και τις συμβουλές για το λιπαρό δέρμα εδώ.

Συμβουλές για άτομα με συνδυασμό δέρματος

Τα άτομα με συνδυασμό δέρματος πρέπει να φροντίζουν για ξηρά μπαλώματα του δέρματος εκτός από πιο λιπαροειδείς περιοχές, όπως η ζώνη t, η οποία είναι λιπαρό Ζώνη που τρέχει πάνω από τα φρύδια και κάτω από τη μύτη στο πηγούνι, κάνοντας ένα σχήμα T.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε δύο καθαριστικά προσώπου

Καθαρισμός προσώπου μπορεί να είναι δύσκολο για άτομα με συνδυασμό δέρματος. Ενώ μερικοί μπορεί να ανταποκριθούν καλά σε ένα καθαριστικό προσώπου που έχει σχεδιαστεί για λιπαρό δέρμα, άλλοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι αυτό στεγνώνει μερικά κομμάτια του δέρματος πάρα πολύ.

Τα άτομα με ενοχλητικό συνδυασμό δέρματος μπορεί να διαπιστώσουν ότι χρησιμοποιώντας ένα γενικό ήπιο καθαριστικό στο πρόσωπο και στη συνέχεια ένα καθαριστικό μείωσης πετρελαίου σε οποιεσδήποτε λιπαρές περιοχές βοηθά στην εξισορρόπηση του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε χαρτιά κηλίδωσης

Χρησιμοποιώντας χαρτιά κηλίδας για λιπαρά σημεία μπορεί να βοηθήσει στην προσωρινή εξισορρόπηση του συνδυασμού του δέρματος και να διευκολύνει τη διαχείριση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της υπερπαραγωγής σμήγματος που οδηγεί σε ξεσπάσματα ακμής σε αυτές τις περιοχές.

Συμβουλές για άτομα με ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα παράγει λιγότερο πετρέλαιο φυσικά, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη ζωτικότητα του δέρματος.

Τα άτομα με ξηρό δέρμα μπορεί ακόμα να αγωνιστούν με την ακμή, η οποία μπορεί να εμφανιστεί εάν χρησιμοποιούν μια ακατάλληλη ενυδατική κρέμα ή προσθέτουν πάρα πολύ λάδι στο πρόσωπό τους για να εξουδετερώσουν τη φυσική κατάσταση του δέρματός τους.

Τα παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για τη φροντίδα για ξηρό δέρμα: Πηγή υγρασίας που δεν φράζει τους πόρους. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι το δέρμα τους ανταποκρίνεται καλά σε φυσικά έλαια, όπως το πετρέλαιο Argan, το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας.

Χρησιμοποιήστε απαλές πλύσεις

Η εύρεση ενός ήπιου πλύσης που δεν απογυμνώνει το δέρμα των φυσικών ελαίων είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα με ξηρό δέρμα. Μπορεί να είναι καλύτερο για ένα άτομο να συνεργαστεί με έναν δερματολόγο να βρει το καλύτερο απαλό καθαριστικό για το δέρμα του.

Περίληψη

Οι άνθρωποι μπορούν να δοκιμάσουν μια ποικιλία τεχνικών για την επίτευξη σαφούς δέρματος στο σπίτι.

Οι καλύτερες μέθοδοι θα εξαρτηθούν από τον τύπο του δέρματος του ατόμου.

Ωστόσο, οι γενικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η μείωση του στρες, η παραμονή ενυδατωμένων και η κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής, μπορεί να είναι αποτελεσματική για πολλούς ανθρώπους.

phoneenvelopefile-text linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram