Get Quote

Mit kell tudnia a dátum nemi erőszakos gyógyszerekről

Az ember bármilyen gyógyszert használhat, amely megváltoztatja valaki tudatát oly módon, hogy megnehezítse az önvédelem vagy a megalapozott döntéshozatalt a szexuális zaklatás elkövetése érdekében. A leggyakoribb nemi erőszakos gyógyszerek és azok mellékhatásainak ismerete elősegítheti vagy megállíthatja a szexuális erőszakot.

6 amerikai nőből legalább 1 és 33 férfi közül 1 életük során a szexuális zaklatás túlélője. Csak a főiskolai campusokon az emberek 21% -a, akik transzneműnek, nemiqueernek és nem megfelelőnek (TGQN) azonosulnak, szexuális zaklatást tapasztaltak.

A kutatás azt is kimutatja, hogy mintegy 11 millió nő túléli a nemi erőszakot, miközben alkohol és drogok hatása alatt áll. Nincsenek meggyőző adatok a kábítószerek célzott felhasználásáról a szexuális túlélőkkel szembeni szexuális zaklatás céljából, de a bűnüldözés arról számol be, hogy a szám növekszik.

A kutatók azt sugallják, hogy az elkövető gyakran valaki, akit a túlélő ismer. Az egyén kábítószerének felismerése és a károsodás veszélye elősegítheti a szexuális zaklatás megelőzését vagy leállítását.

Date Date A nemi erőszakos kábítószer -típusok és mellékhatásai

A kábítószerek megkönnyíthetik a szexuális zaklatást:

míg egyes drogok inkább a szexuális zaklatás során ismertek, minden olyan anyag, amely megváltoztatja az ember lelkiállapotát, beleértve néhány vényköteles gyógyszert, utcai gyógyszereket, például heroint, És a népszerű drogok, például a kannabisz, felhasználhatók erre a célra.

Az alábbiakban látható a leggyakoribb anyagok, amelyek megkönnyítik a szexuális zaklatást:

alkohol

Az alkohol a legnépszerűbb és legkönnyebben elérhető kábítószer. Egy tanulmány szerint a kábítószerrel bántalmazott szexuális zaklatások közel 31% -a alkoholt jelentett. A főiskolai campusokon különösen gyakori a szexuális zaklatás, az alkohollal kapcsolatos események közös beállítása.

Az alkohol csökkenti az ember gátlásait, így kevésbé tudatában van a környezetüknek. Ezenkívül az emberek könnyen fogyasztják az anyagot. Ez arra is ösztönözheti az agresszív viselkedést is, amely hajlandó szexuális erőszakot elkövetni, növelve hajlandóságukat másoknak ártani.

benzodiazepinek

A benzodiazepinek a szorongásgátló gyógyszerek osztálya, amely az emberek álmos érzését is okozhatja. Az egyének ezeket a gyógyszereket, köztük a Xanax (Alprazolam) és a Klonopin (Clonazepam) -et is használhatják, hogy szexuális zaklatás céljából képesek valakit.

Az egyik legismertebb és legismertebb benzodiazepin gyógyszer, amelyet az egyének ilyen módon használnak, a Rohypnol (flunitrazepam). A Rohypnol miatt az ember nagyon nyugodtnak érzi magát, gyengíti izmait, és az izomkontroll elvesztését okozhatja. Néhány ember elveszítheti az eszméletét, vagy szédülhet és zavartnak érezheti magát.

A Rohypnol elhasználódása után néhány ember nem emlékszik, mi történt. A Rohypnol tabletta formájában érkezik, de az elkövető folyadékban feloldhatja, például alkoholos italt.

ketamin

A ketamin egy érzéstelenítő, amely gyorsan a relaxáció érzéseit okozza. Az emberek elveszíthetik az eszméletét, vagy összezavarodhatnak és megfelelhetnek. Lehet, hogy nem emlékszik arra, hogy mi történt a gyógyszer hatása alatt.

A ketamin szinte azonnal fellép, így egy személynek nincs ideje felismerni, hogy valaki drogossá tette őket.

Nagy dózisok esetén a gyógyszer légzési problémákat okozhat, amelyek halálos lehetnek.

A ketamin egy fehér por, amely megváltoztathatja valaki italának ízét. Következésképpen az elkövetők néha erős ízű alkoholtartalmú italokban használják, amelyek álcázhatják a gyógyszer jelenlétét.

A gamma-hidroxi-butiksav (GHB)

ghb egy neurotranszmitter gyógyszer formája, amely természetesen előfordul a testben. A neurotranszmitterek olyan vegyszerek, amelyek segítenek az idegeknek a jelek küldését és fogadását.

A GHB lelassítja a központi idegrendszer aktivitását, ami a felhasználókat gúnyosnak, álmosnak és potenciálisan zavartnak érzi magát.

alacsony dózisok esetén a GHB hányingert és hányást okozhat. A magasabb dózisok tudatosságvesztést, rohamokat, nehézségeket és a képtelenség emlékeztetni arra, hogy mi történt, amikor egy ember kábítószerrel rendelkezik.

Könnyű túladagolni a GHB -n. Az emberek általában otthoni „Labs” -ben fogják gyártani. Következésképpen egy személy rendkívül beteg lehet a GHB -vel történő kábítószer után, és ez végzetes lehet. A

GHB színtelen, szagtalan folyadék, tehát az egyének nem veszik észre, hogy valaki drogos.

Egyéb dátum nemi erőszakos gyógyszerek

Valaki használhat bármilyen drogot, amely megváltoztatja az ember tudatát a szexuális zaklatás megkönnyítése érdekében.

Bizonyos esetekben az egyén akár szívesen is el is veszi a gyógyszert. Például a heroint használó személy annyira cselekvőképtelen lehet, hogy nem veszi észre, hogy az elkövető megpróbálja szexuálisan bántalmazni őket.

A drogos jelek felismerése

Az elkövető gyakran feloldja a gyógyszert az ember italában. Ha valaki a következő jeleket tapasztalja meg, akkor valószínűleg kábítószerrel és veszélyben vannak. Ha az egyén látja, hogy valaki másnak tapasztalja meg ezeket a tüneteket, akkor azonnal beavatkozni vagy segítségre kell hívnia.

Néhány jelzés, amelyet figyelni kell:

Date nemi erőszak vagy súlyos mérgezés?

Nehéz lehet megkülönböztetni a gyógyszer hatásait az alkohol hatásaitól, különösen a nagy mennyiségű folyadék fogyasztása után.

Azoknak az embereknek, akik megszokták az alkohol hatásait, mérlegelniük kell, hogyan érzik magukat általában ivás után vagy alkoholfogyasztáskor. Az ember alkohollal kapcsolatos reakcióinak megmagyarázhatatlan változása egy másik drogot vonhat maga után.

valakinek, aki a szokásosnál szignifikánsan merészebbnek érzi magát, mérlegelnie kell annak a lehetőségét, hogy az egyén drogossá tette őket.

Az egyetlen módja annak, hogy biztosan megismerjék az orvosi tesztelést.

Mi a teendő, ha úgy gondolja, hogy drogot kaptak

A tudatosság gyorsan elveszíthető, így az embernek nem szabad pazarolni az időt az elkövető megtalálására vagy annak kutatására, hogy a tüneteik megegyeznek -e Bármely gyógyszeré.

Ehelyett azonnal el kell mondania egy megbízható barátnak, hogy gyanítják, hogy valaki kábítószerrel járhatott. Nekik vagy egy barátnak sürgősségi segítséget kell kérniük a 911 -es tárcsázással, majd biztonságos helyre juttatni.

Lehet, hogy kérni akarnak egy barátját, hogy menjen haza, vagy menjen nyilvános helyre, és elmondja valakinek a kábítószert.

Ezután sürgősségi orvosi ellátást kell kérniük. Azok a drogok, amelyeket az emberek szexuális zaklatáshoz használnak, általában 12-72 órán belül elhagyják a testet, és nem hagynak nyomot. Miután elmentek a mentőszobába vagy a 911 -es telefonszámra, az egyéneknek meg kell mondania az orvosnak, a nővérnek vagy a diszpécsernek, hogy valószínűleg kábítószerrel rendelkeztek, és azonnali tesztelést kérjenek.

Az a személy, aki felébreszti azt a jeleket, hogy valaki drogos, sürgősségi orvosi ellátást is kérjen. A kórház nemi erőszakkészletet használhat a szexuális zaklatás jeleinek tesztelésére. Ha a rendõrség elkövetõ elkövetõt fog elkapni, akkor ezt a készletet felhasználhatják bűntudatuk bizonyítására.

prostaline gyakori kérdések olvassa el az ismertetőt

A bizonyítékok megőrzése érdekében az embernek el kell kerülnie a zuhanyozást vagy a fürdést, amíg a vizsga befejezése után nem áll rendelkezésre.

Valaki, aki úgy gondolja, hogy szexuális zaklatást tapasztalhatott meg, fontolóra veheti a helyi szexuális támadási válságközpont kapcsolatfelvételét. A központ támogatási támogatót küldhet a kórházba, vagy telefonos tanácsadást kínálhat. A válságközpont megtalálásához kattintson ide.

Hogyan lehet azonosítani a nemi erőszakos gyógyszereket

Sok gyógyszert nehéz azonosítani, mivel gyakran színtelenek, szagtalanok és íztelenek.

A Rohypnol azonban egy világos színű italban folyékony kék színűvé válik, megkönnyítve annak felismerését, hogy valaki megsértette az italt. Néhány más típusú gyógyszer is kissé keserű vagy sós ízű lehet.

Védje magát

Néhány egyszerű stratégia, amely segíthet megvédeni a kábítószert, a következőket tartalmazza:

Elfogadás

A szexuális zaklatás soha nem a túlélő hibája, ám sok ember bűnösnek vagy szégyellte. Ez a bűntudat megakadályozhatja őket abban, hogy orvosi ellátást kérjenek, vagy támogatást nyújtsanak be, hogy segítsenek nekik a gyógyulásban. Azok, akik szexuális zaklatást követnek el, az egyetlen felelős.

Azáltal, hogy gyorsan cselekszik, amikor egy személy úgy gondolja, hogy kábítószerrel vagy szexuálisan bántalmazták őket, megvédhetik magukat, segíthetnek az elkövető elkapásában, és potenciálisan enyhíthetik bármely gyógyszer veszélyes hatásait.

Gyakran feltett kérdések

Íme néhány általános kérdés a drogokkal kapcsolatban, amelyeket az emberek általában szexuális zaklatásban használnak.

Mi az első számú nemi erőszak gyógyszere?

Az alkohol az egyik leggyakoribb és legszélesebb körben elérhető gyógyszer. Azonban az egyén bármilyen gyógyszert használhat, amely megváltoztatja az ember lelkiállapotát dátum nemi erőszak gyógyszereként.

Hogyan hívják a nemi erőszakos tablettát?

A Rohypnol a szexuális zaklatás általános típusa, amely általában tabletta formájában érkezik. Az egyének horkolhatnak vagy összetörhetik és feloldhatják a folyadékokban.

honnan tudhatom, hogy dátum nemi erőszakot tapasztaltam?

A kábítószerrel kapcsolatos szexuális zaklatás néhány lehetséges jele:

Ha valaki úgy gondolja, hogy valószínűleg kábítószerrel kapcsolatos szexuális zaklatást tapasztalhatott meg, akkor fontos, hogy azonnali orvosi ellátást kérjen.

További erőforrások állnak rendelkezésre a nemi erőszak, visszaélés & amp; Fecsffertőzés Nemzeti Hálózat. Ez egy nonprofit szervezet, amely ingyenes, bizalmas támogatást nyújt a szexuális zaklatás túlélőinek a Nemzeti Szexuális Bántalmazási Telefonos forródróton keresztül.

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket és rajzokat tartalmaznak Csak a szakértői vizsgálatokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat - beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat - az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents

phoneenvelopefile-text linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram